Tájékoztatás Vizsgaközpontok részére a tanúsítási rendszerkövetelmények közzétételéről
2021. 01. 27.

Örömmel értesítjük a Vizsgaközpontokat, hogy megjelentek a tanúsítási rendszerkövetelmények az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) honlapján.

A tanúsítási rendszerkövetelmények a vizsgaközpontok akkreditálásnak szakmai követelményrendszerét tartalmazzák, azokat a követelményeket, amelyek az akkreditálás általános, átfogó szabályozásának kiegészítésével megalapozzák a vizsgaközpontok akkreditálásához nélkülözhetetlen, a vizsgáztatási tevékenységgel szemben támasztott elvárásokat, követelményeket.

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság ütemtervét a tanúsítási rendszerkövetelmények közzétételéhez igazította, mivel az speciális feltételeket tartalmaz a vizsgáztatási tevékenységekre vonatkozóan, az MSZ EN ISO/IEC 17024:2013 szabvány alapján, a képzési és kimeneti követelmények, illetve a programkövetelmények figyelembevételével.

Az akkreditálásra való felkészülésről, és ütemtervünkről részletes tájékoztatást talál honlapunkon.

Eddig a témában közzétett tájékoztatóink:

Tájékoztatás vizsgaközpontok részére

Ütemterv a Vizsgaközpontok személytanúsító szervezetként történő akkreditálására vonatkozóan

Megjelent a NAR-06 9. számú melléklet 2. kiadása

2021. május 31. éjféltől már csak az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szerint akkreditált vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok, valamint mintavevő szervezetek státusza marad érvényben.

A hátralévő idő:

Nap
Óra
Perc
Másodperc
MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 áttérésmérce
Bezárom