Az EA támogatja a novemberi ECIBC plenáris értekezletet
2016. 09. 15.

2016. november 24-25-én kerül sor Olaszországban, a Maggiore-tó közelében az ECIBC projekt (az Európai Bizottság emlőrák elleni kezdeményezése) következő éves plenáris ülésére, amelynek címe "Amikor a tudomány és a politika együttműködnek az egészség érdekében!" Csatlakozzon és küldjön posztert szeptember 9-ig.

Az ECIBC évente plenáris konferencia keretében tájékoztatja az érdekelt feleket, köztük az Európai Parlament tagjait az ECIBC projekt keretében elért haladásról. Az ez évi plenáris ülés a tudománynak a politikába történő átültetéséről szól és a szűrés és diagnosztizálás európai minőségbiztosítási (QA) programja megvalósításának előkészületeivel foglalkozik.

A plenáris keretében megvitatják az ECIBC-nek a mellrákszűrés és gondozás nemzeti és európai politikákhoz fűződő kapcsolatát. Érdemes rámutatni valamennyi ország konkrét részvételének jelentőségére mind a szakpolitika megvalósítás szempontjából (ECIBC nemzeti kontaktpontok) és az akkreditálás szempontjából (nemzeti akkreditáló testületek).

A november 24-i megbeszélések a „Tudomány a szakpolitika fejlesztéséért”; míg a november 25-i megbeszélések a „A szakpolitika a tudomány megvalósításáért” témakörökre összpontosítanak. A részletes plenáris napirend tervezete és további információk az alábbi címen érhetők el: http://ecibc.jrc.ec.europa.eu/-/ecibc-plenary-2016

Mivel az EA tag nemzeti akkreditáló testületek (NATk) jelentős szerepet fognak játszani a jövőben az európai minőségbiztosítási rendszerek megvalósításában, ezért őket különösen kérjük, hogy készítsenek posztert a plenáris értekezletre és mutassák be, amelynek keretében ismertethetik a Program megvalósítás előnyeit és hátrányait nemzeti szinten saját országukban. Az ECIBC készített egy stíluslapot a poszterekhez a nemzeti akkreditáló testületek számára iránymutatásként.

A részvételt és/vagy nemzeti posztereket 2016. szeptember 9. péntekig kell megerősíteni, mielőtt a hivatalos meghívót és a regisztráció részleteit megküldik a résztvevőknek.

További információért kérdések feltehetők az alábbi címen: jrc-cancer-policy-support@ec.europa.eu

http://www.european-accreditation.org/information/ea-supporting-the-november-ecibc-plenary-meeting

2021. május 31. éjféltől már csak az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szerint akkreditált vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok, valamint mintavevő szervezetek státusza marad érvényben.

A hátralévő idő:

Nap
Óra
Perc
Másodperc
MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 áttérésmérce
Bezárom