Kölcsönös egyetértési memorandum az EA és az ETSI között
2016. 09. 13.

2016. júniusban az EA Kölcsönös Egyetértési Memorandumot (MoU) írt alá az Európai Távközlési Szabványügyi Intézettel (ETSI).

Az ETSI világszerte felhasznált szabványokat dolgoz ki az információs és kommunikációs technológiákra (ICT), így a helyhez kötött, mobil, rádió, konvergáló, távközlési és internet technológiákra. Az ETSI az ipar által meghatározott, szabványfejlesztő szervezet, amelynek 800 gyártó, hálózatüzemeltető, szolgáltató, kutatótestület, szabályzótestület és akadémia a tagja több mint 64 országból. Az ETSI az elismert Európai Távközlési Szabványosító Szervezet.

Az ETSI és az EA közös célja, hogy, közvetlenül vagy közvetve, teljesítsék és előmozdítsák a regionális és nemzetközi szabványosítást azzal a céllal, hogy elősegítsék a globális információs infrastruktúra létrejöttét és erősítsék az európai akkreditálási struktúrát.

Mivel a szakmai feladatok duplikációjának elkerülése kölcsönös érdekük, így az ETSI-nek és az EA-nak egyaránt hasznára lenne, ha egymást kiegészítő megközelítést alkalmaznának a kölcsönös érdeklődésre számot tartó területek szabványosítási folyamatában. Az ETSI és az EA közötti Kölcsönös Érdeklődésre Számot Tartó Területek Feltérképezése, amely az MoU mellékletét képezi, tartalmazza azokat a munkaterületeket, amelyről a két szervezet megállapodott. Mind az ETSI mind az EA kiemelték annak szükségességét, hogy kapcsolatukat strukturálni és erősíteni kell oly módon, hogy szorosabb együttműködést építenek ki szabványok kidolgozásában a Vagyonkezelői Szolgáltatást Biztosítókra és a megfelelőség értékelés más területeire, továbbá felhasználják az EA auditorokkal és nemzeti akkreditáló testületekkel szemben támasztott követelményeit.

Az EA-ETSI MoU-t, amely 3 évig érvényben mielőtt kölcsönös egyetértéssel megújítják, Luis Jorge Romero, az ETSI Vezérigazgatója és Thomas Facklam, az EA Elnöke írták alá.

Közzétéve: 2016. 07. 20.

(forrás: http://www.european-accreditation.org/information/memorandum-ofunderstanding-between-ea-and-etsi)

2021. május 31. éjféltől már csak az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szerint akkreditált vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok, valamint mintavevő szervezetek státusza marad érvényben.

A hátralévő idő:

Nap
Óra
Perc
Másodperc
MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 áttérésmérce
Bezárom