Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Akkreditáló Hatóság 2016. október 5-én megszerezte az Európai Akkreditálási Együttműködés kölcsönös elismerési megállapodásának (EA MLA) aláírói státuszát 2016. október 6-i hatállyal az alábbi területekre:

Ezúton is meg szeretnénk köszönni valamennyi közreműködőnek a segítségét és a támogatását!

Devecz Miklós
Főigazgató
Nemzeti Akkreditáló Hatóság

Bezárás

A NAH is képviseltette magát az EA egészségügyi munkacsoportjának találkozóján

Varsóban ült össze az EA laboratóriumi bizottság egészségügyi munkacsoportja, amely munkájában a NAH is részt vett. A kétnapos találkozó első napján a résztvevők többek között megismerhették a lengyel akkreditációs rendszer működését.

Ezenfelül olyan témák kerültek terítékre, mint hogy a mellrák elleni harcot hogyan tudja támogatni az akkreditálás (European Commission Initiative on Breast Cancer, ECIBC), az akkreditálás kiterjesztése az őssejtbankokra, a nem invazív magzati szűrőtesztek, az egészségügyi digitális képalkotás akkreditációjának aktuális kérdései, valamint az EA-4/17 M:2008 és az EA-4/20 G:2014 dokumentumok módosítása.

Külön napirendi pontként tárgyalta a munkacsoport az „Egy szabványt, egy tevékenységre” elvet (One standard for one activity approach).

V1

2016.12.08